Szülők mondták…

 

Az elmúlt héten szülői véleményeket kellett gyűjtenünk az iskoláról. Mivel nagyon rövid volt a határidő, reméltük hogy legalább egy pár vélemény érkezik majd. De ennél sokkal többet kaptunk! És nemcsak azért, mert közel húszan tiszteltek meg bennünket a bizalmukkal és fogalmazták meg az iskoláról alkotott véleményüket, hanem azért is, mert ezek a visszajelzések elismerték valamennyiünk munkáját! Köszönjük, hogy ránk bízták gyermekeinket!

 

Mi azért választottuk a szakképzést, mert egy jó szakmát szerettünk volna a fiunknak. Az iskolával maximálisan meg vagyunk elégedve, és természetesen a pedagógusokkal is. A gyermekem helyzetét figyelembe véve úgy érzem segítséget is próbálnak nyújtani neki, hogy elvégezhesse.

Osztályfőnöki megjegyzés: A gyermek SNI-s tanuló, valóban külön odafigyelést igényel, támogatásra szorul a tanulásban.

Édesanya

Gépi forgácsoló osztály

Jó szívvel ajánlom a tovább tanulók figyelmébe a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Technikumát. Az ötéves képzés során nem csak egy keresett szakmát sajátítanak el az itt tanulók, hanem érettségihez és technikumi végzettséghez is jutnak. A mai világban egy jól megválasztott, „menő” szakmával jobban boldogulhatnak a fiatalok, könnyebben elhelyezkedhetnek a munka világában. Ami miatt mi a Vácit választottuk:

Nem „sztáriskola”, nincs teljesítménykényszer; szorgalommal, odafigyeléssel, kellő hozzáállással jó eredményt lehet elérni.

Átjárhatóság iskolán belül: ha nem megy a technikum, át lehet menni szakképző osztályba, de ugyanez fordítva is lehetséges.

Lelkiismeretes pedagógusok, képzők dolgoznak itt, figyelnek a gyerekekre, így biztonságos, „emberi” a légkör az iskolában.

A versenylehetőségek, ösztöndíj pályázatok, nyelvtanulás, iskolai programok szintén vonzóak.

Hatvani Andrea szülő

Úgy gondoltuk, hogy ebben az iskolában gépésztechnikusnak tanulva gyermekünk egy olyan szakmát szerezhet, amellyel könnyen el tud majd helyezkedni. Ha pedig jó lenne a tanulmányi eredménye, lehetősége lenne a megszerzett tudását egy felsőoktatási intézménybe tovább bővíteni, diplomát szerezni. A sikeres felvételt követően egy nagyon jól megszervezett beiratkozáson vettünk részt a fiammal. Mindenki nagyon készséges, segítőkész volt a COVID- járvány miatt nehezített körülmények ellenére is. Azóta eltelt az első fél év, melyből 3 hónap távoktatással történt. A tanárok felkészültek, alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez. A távoktatás meglátásom szerint gördülékenyebben megy, mint az általános iskolában. Persze a sikeres tanításhoz nélkülözhetetlen a diákok együttműködése. Az eltelt fél év során csak pozitív benyomást szereztünk az iskolával kapcsolatban. A fiam szavaiból is azt érzem, hogy jól érzi magát az iskolában.  A gyakorlati oktatásról is csak jó véleményt hallottunk eddig tőle. Szívesen végzi el a kapott feladatokat és büszkén mutatja meg első „munkáit”. Nekünk szülőknek az a legfontosabb, hogy a gyermekünk jól érezze magát abban a közegben, ahol a napja nagy részét tölti. Fontos, hogy a tanulást szívesen végezze, és ahhoz megkapja a megfelelő segítséget. Eddigi tapasztalatom szerint  a „Váciban” ez megvalósul.

Édesanya

Gépésztechnikus osztály

Gyermekeimet pár éve kezdte el érdekelni az autószerelő szakma, így azt határozták el, hogy ilyen téren szeretnének továbbtanulni. Barátok és ismerősök ajánlása alapján választottuk az iskolát, mert sok jót hallottunk róla. Ráadásul már technikusi végzettséget is lehet szerezni. Fél év eltelte után nyugodt szívvel mondhatjuk, hogy jól választottunk. Kedvesek a tanárok és az oktatók. Barátságos a légkör és minden téren segítő a közösség.

Édesapa

Gépjármű-mechatronikai technikus osztály

 

Mi azért választottuk ezt az iskolát, mert a szakmákat, amiket be jelöltünk a továbbtanuláskor, ebben az iskolában oktatják. Ez közel is van hozzánk, nem kell messzire utazni, kollégiumban lakni. A fiam ezeket nem szerette volna. Ezen kívül az iskola jó híre miatt, valamint az ismerős, itt tanult diákok ajánlásai alapján is erre esett elsőnek a választás. Mi jó szívvel ajánljuk másoknak. A tanárok jó fejek, rugalmasak és diákközpontúak. A fiam “csípi” Őket!

Édesanya

Szerszámkészítő osztály

 

A fiamnak én segítettem iskolát választani. Mivel a bátyja is abba az iskolába jár, jó tapasztalataink voltak, mind a tanárokkal szemben, mind az iskolával. Amit tanul, egy olyan szakma, amit ha jó megtanul, tudja kamatoztatni mindenhol. Az iskoláról mindig jókat hallottam, akik ott tanítottak és tanultak.

Édesanya

Gépi forgácsoló osztály

 

Mi a pályaválasztási tanácsadáson döntöttük el végleg, hogy ezt a szakot választjuk. Ott megtetszett, amit az Úriember mondott az iskoláról és erről a szakmáról. Nagyon jól döntöttünk. Az iskola az oktatás tekintetében kimagasló.

Édesanya

Gépi forgácsoló osztály

 

A fiam saját döntése alapján választotta ezt a szakmát. Az egyik ismerőse is ebben a szakmában dolgozik, és ahogy mesélt róla megtetszett neki. Mi támogattuk a döntésében, úgy gondoltuk alkalmas erre a szakmára, és a motivációja is meglesz, hiszen azt tanulhatja, amit szeretne. Nagy szükség van a jó szakemberekre és úgy gondoltuk, hogy ebben a szakmában a jövőben jó eséllyel el tud majd helyezkedni. Az intézmény kiválasztásánál fontos szerepe volt, hogy közelben legyen, jól megközelíthető helyen és ne okozzon gondot a napi bejárás. Az iskoláról régi diákoktól informálódtunk és pozitív dolgokat hallottunk. Az iskolával elégedettek vagyunk. A tanárok rugalmasak, támogatják és odafigyelnek a diákokra még ebben a nehéz vírus időszakban is. A szakmai gyakorlatokon jó szakemberektől, oktatóktól van lehetőségük elsajátítani a szakmát. Összeségében elmondhatom, hogy jó döntés volt, hogy ezt a képzést és iskolát választottuk.

Édesanya

Gépi forgácsoló osztály

 

Mi azért választottuk a fiamnak a Váci iskolát, mert az édesapja is ide járt. Jó tapasztalatai voltak és és úgy tapasztalta saját pályafutása alapján, hogy jó, ha szakmát tanul a fia, arra lehet építkezni, továbbtanulni.

Édesanya

Gépi forgácsoló osztály

 

Azért választottuk ki ezt az iskolát, mert arra gondoltunk a gyermekemmel, hogy ezzel a hiányszakmával jól el fog tudni helyezkedni a munka világában. Illetőleg csak jókat hallottunk erről az iskoláról, példaképpen azt, hogy remek tanárok tanítanak és megfelelő gyakorlati képzést fognak kapni az ide érkező diákok.

Így hát szívből ajánlom ezt az iskolát a jövő nemzedékének. Eddigi tapasztalataink alapján ez a szakképzési centrum a legjobb választás, nem csak nekem jó érzés ez, hanem a tudat, hogy a gyermekem jó helyen tanul, felbecsülhetetlen.

Édesanya

 

Azért ezt az iskolát választottuk, mert már sokat hallottunk róla. Nagyon felkészült tanárok dolgoznak itt. A szakmai felkészítés is nagyon jó.

Édesanya

 

Az iskola választásnál azt néztem gyermekemnek, hogy közel legyen otthonához. Sokan ajánlották, mert nagyon jó iskola, mint szakmailag, mint elméletileg. Kifejezetten kiemelkedő számomra, hogy odafigyelnek minden lehetséges fennakadásokra is, és segítik a gyerekeket, nem hagyják magukra. Ebben az iskolában mindenki valóra válthatja álmait, karrierje elérésére a nagyvilágban. Nagyon elégedett vagyok az iskolával.

Édesanya

Eddigi tapasztalatok alapján az iskola nagy figyelmet fordít a tanulóira, és az oktatásra is egyaránt. A gyakorlati termek jól felszereltek, és megfelelő alapot nyújtanak az adott szakma elsajátításához. Ebben a gyakorlati oktatásra szakosodott nagy tapasztalattal rendelkező tanárok, oktatók is segítséget nyújtanak. Az elméleti oktatással kapcsolatban komoly hangsúlyt fektetnek az érettségire való felkészítésben, hogy mindenki megfelelő tudással vághasson neki ennek a komoly feladatnak 12. osztály év végén. Az iskola motivációs rendszert is működtett, amelynek egyik fő elemét képezi a többféle pályázati lehetőség mellyel ösztönzi, és egyben jutalmazza is a diákokat.

Édesanya

Két gyerkőc is az iskolába jár! 

Teljesen megvannak elégedve az iskolával, tanítással, a szakmájukat oktató tanárokkal, és iskola felszereltségével is!

Édesanya

Azért választottam a kisfiamnak ezt az iskolát mivel a lányunknak magas szintű jól felszerelt iskolába volt már dolga, ezért úgy gondoltuk, hogy a fiúnknak is kiváló választás lesz, hogy egy kis műszaki alapot tanuljon a legjobb helyen, Székesfehérváron.

Édesanya