Pályaorientációs látogatáson jártak a vácisok a festékgyár oktatóközpontjában

A Váci szakiskola diákjai pályaorientációs látogatáson vettek részt a fehérvári autófénye­zési szaküzlet oktatóközpontjában.

A Székesfehérvári Szakképzési Centrum Váci Mihály Ipari Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának autófényező osz­tálya a német tulajdonban lévő festékgyártó cég székesfehérvári autófényezési szaküzletébe látogatott. A tanulókat és oktatójukat Polákné Zoltánné Szilvia kereskedelmi asszisztens fogadta. A látogatás célja a pályaorientáció támogatása, a szakma ismeretének és szeretetének megerősítése volt.

A szaküzletben a diákok meg­ismerkedhettek a professzionális autófényezési festékekkel, lakkokkal és segédanyagokkal, ezt követően pedig betekintést nyertek a cég oktatócentrumában folyó képzésbe, ahol Kollár Péter alkalmazástechnikus tartott tájékoztatást és szakmai bemutatót részükre. A diákok oktatójának elmondása szerint az autófényezési szakma iránti érdeklődés visszaesett az elmúlt időszakban, a szakképzésre jelentkező gyerekek száma évről évre csökken. Ezért is fogadta örömmel a szakiskola az együttműködési lehetőséget a festékgyár oktatócentrumával. A képzési központban a legújabb fejlesztésű anyagok elméleti megismerése és gyakorlati kipróbálása is biztosított a tanulók számára.

Forrás: FEOL