Tanműhely bemutatkozás

Kedves Érdeklődők!

Sok szeretettel köszöntöm Önöket a Székesfehérvári SZC Váci Mihály Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium tanműhelyének oldalain.

A tanműhelyben 1970 óta folyik gyakorlati oktatás. Az elmúlt évtizedek alatt megannyi technikai újításon és számos tartalmi változáson mentünk keresztül. A fejlődés folyamatos, így korszerű szerszámgépeken, motorokon és műszereken magas szintű gyakorlati ismereteket biztosítunk tanulóinknak.
Iskolánk profiljának megfelelően a gépészeti, illetve a közlekedési szakmacsoporthoz tartozó szakmák oktatótermein kívül megtalálhatóak a különböző laborok, melyekben mechanikai mérések, anyagvizsgálatok és hegesztési eljárások sajátíthatóak el. Tanulóink körében fokozott érdeklődés tapasztalható az AutoCAD és a CNC ismereteket biztosító szaktantermekben folyó képzés iránt is.
A több mint 1000 m2-en kialakított gyakorlóhelyek jelentős részét a Citroën Hungária Kft. elvárásainak megfelelően kialakított és felszerszámozott oktatólaborok alkotják. E műhelyekre jellemző külsőségek és szemléltető eszközök mellett, több Citroën személygépkocsi áll a gyakorlati képzés rendelkezésére.
A tanműhelyben folyó gyakorlati oktatás céljának azt tartjuk, hogy rendben, kulturált körülmények között, de jó hangulatban, a kor követelményeinek megfelelő szakmai elméleti és gyakorlati ismereteket biztosítsunk a tanulók számára. Végzett tanulóink keresettek a munkaerő piacon, mert szakmáink biztos megélhetést nyújtanak az ifjú szakemberek részére. 

Szeretettel várok minden érdeklődőt!

Várunk a Váciba!

Andrásy László
Igazgatóhelyettes